Μακρίσια

Μακρίσια

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Να σταματήσει κάθε χρήση του Δάσους για ¨βρώμικες δουλειές ΈΚΛΥΣΗ ΓΙΑ ΒΟΉΘΕΙΑ

Ξεσηκωμός στα Μακρίσια για τις "Λίμνες"

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Παρατράγουδα με τα σκουπίδια σε "Λίμνες" και πρώην ΧΑΔΑ Κρεστένων

Υπό κατάληψη η χωματερή στις «Λίμνες»

Μακρίσια: Ήχησαν οι καμπάνες για τα σκουπίδια

Διπλό έγκλημα στον Πύργο Ηλείας


Είναι μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων και των blog που κυκλοφορούν στην Ηλεία τις τελευταίες μέρες. Ο λόγος είναι το μεγάλο οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδίασαν και υπόγραψαν μεγάλα κυβερνώντα πρόσωπα χωρίς να πάρουν καμία “αληθινή” άδεια από “αληθινά” σωματεία περιβαλλοντολόγων και δασαρχείων.
Ζητάμε την τηλεοπτική βοήθεια σας  να μάθει όλη η Ελλάδα αυτό το μεγάλο έγκλημα που προσπαθούν να κάνουν στην περιοχή μας και να μας βοηθήσουν σε αυτό τον αγώνα για να μπορούμε να ζήσουμε με υγεία.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΖΩΗ
ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΔΑΣΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ 


Μήνυμα συντονιστικής επιτροπής απο την κατάληψη της παράνομης χωματερής στον Αλφειό
"Aγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,
Είμαστε κάτοικοι της περιοχής του φράγματος Αλφειού, κυρίως από τα Μακρίσια, Αλφειούσα και Φλόκα. Ίσως καθυστερημένα συνειδητοποιήσαμε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας με επικίνδυνες παρόλα αυτά επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων όλης της Ηλείας.
Κάποιοι  άρχοντες αποφάσισαν σαν λύση ανάγκης να ρίχνουν τα σκουπίδια των Δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Σκυλλούντος μέσα στο Δάσος. Σήμερα έρχονται να εγκαταστήσουν μονάδα δεματοποιητή των σκουπιδιών στο Δάσος, δίπλα από το φράγμα και τη λίμνη που αρδεύει μεγάλο τμήμα του νομού μας, μερικές δεκάδες μέτρα από το ποτάμι και το δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία. Μπράβο τους! Οι εκλεγμένοι «μας» επί δύο δεκαετίες δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών. Σαν να μη θέλουν να το λύσουν, γιατί ?είναι πολλά τα λεφτά?, και τα σκουπίδια δύσοσμα, δεν ελέγχονται εύκολα.
Ζητάμε να σταματήσει σήμερα κάθε χρήση του Δάσους για «βρώμικες δουλειές», και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για την αποκατάστασή του άμεσα.
Και όχι μόνο. Κλείνουμε την είσοδο του χώρου επ? αόριστον και είμαστε κάθε μέρα εδώ φρουρώντας τον. Ζητάμε την κατανόησή σας για όποια προβλήματα χωρίς ευθύνη μας προκύψουν. Ζητάμε την συμπαράστασή σας για να σώσουμε το ποτάμι μας.Η Συντονιστική επιτροπή
Φίλοι του Αλφειού και του Δάσους"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου